Rosa Auffermann / / Hyvinvointi

Inspiroidu maanantaista – vuosi 2018 on minun vuoteni

Lomalla nukuin 12 tunnin yöunia, luin romaaneja, ulkoilin ja söin kun mieleni teki sekä pidin puhelinpaastoa. Palatessani töihin herätyskello herättää aikaisin aamulla, romaaneille ei ole aikaa, ruokailut on aikataulutettu, ulkoilla ehdin ehkä töiden jälkeen ja puhelin on kädessä jatkuvasti. Minun täytyy olla tavoitettavissa. Onko arjen oltava tällaista? Onko paluu töihin aina kamalaa?

 

Tänään suljen oven menneisyyteen, avaan oven tulevaisuuteen, hengitän syvään sisään,astun askeleen kohti uuttaja aloitan uuden luvun elämässäni.

 

Tänään päätän, että vuosi 2018 on minun vuoteni!

Vuonna 2018 minä johdan itse itseäni ja aikataulutan itse arkeni. Huolehdin kunnon yöunista sekä riittävästä vapaa-ajasta ja armollisuudesta itseäni kohtaan. Muistutan itseäni, että voin päättää sähköposteille ja puheluille tietyt ajat päivässä, arkenakaan ei tarvitse olla tavoitettavissa 24/7. Itsensä työllistäjillä on suurempi mahdollisuus joustavaan arkeen, mutta myös palkkatyössä pystyt itse vaikuttamaan asioihin. Ota ohjat omiin käsiisi!

Anna itsellesi armoa

Ensimmäisen viikon, tai ainakin ensimmäisen päivän, voit ottaa vähän kevyemmin. Ota aikaa sähköpostien lukemiseen, pidä tavallista pidempiä taukoja ja lopeta työt aikaisemmin. Älä myöskään ala hätiköidysti tehdä liian vaativia tehtäviä.

Olet ansainnut lomasi ja saat palata lomalta rauhassa. Tee To Do –lista asioista, jotka täytyy ehdottomasti saada tehtyä ensimmäisten päivien aikana.

Muistele, mistä pidät työssäsi

Eniten ahdistaa kaikki. Mikään ei huvita ja tahdot vain takaisin kotisohvalle. Onko näin? Loma on aina loma, mutta haastan sinua löytämään ainakin kolme asiaa, joista pidät työssäsi. Vaikutamme itse ajatuksiimme, joten myönteisellä suhtautumisella on usein suurikin voima.

Aina asenteella ei saa korjattua tilannetta. Luopumisen tunne ja lievä alakulo ovat normaaleja tunteita loman päättyessä. Loman jälkeen, saatuasi hetken etäisyyttä, saatat huomata kirkkaasti myös työpaikkasi epäkohdat. Voi olla, ettet ole saanut lomallakaan tarpeeksi lepoa. Jos huomaat uupumuksen oireita, ota yhteys esimieheesi tai työterveyshuoltoon.

Olen päättänyt, että vuodesta 2018 tulee minun vuoteni!

 

Elämä ei lopu, vaikka työ jatkuukin

Voit edelleen tehdä samoja asioita, kuin lomalla. Sen sijaan, että vajoaisit sohvan pohjalle työpäivän jälkeen, lähde tekemään asioita. Työpäivän jälkeen saatat olla väsynyt, mutta saat uutta energiaa tekemällä kivoja asioita.

Mielestäni oleellista on, ettei loman loppu ja töiden alku tarkoita sitä, että kaikki kiva loppui nyt.  Tee arjessasi enemmän sellaisia asioita, joista pidät. Rakenna arkesi itsellesi elinvoimaa tuovien asioiden ympärille!

Opettele kieltäytymään

Osa työkavereista on saattanut odottaa paluutasi töihin ja heillä on korillinen kysymyksiä ja vaatimuksia odottamassa. Tärkeintä sinulle pitäisi olla sinun hyvinvointisi, joten voit kieltäytyä kohteliaasti ja sanoa, että tarvitset pari päivää asioihin perehtymiseen. Ota alusta asti uusi asenne työtäsi kohtaan.

Mielestämme on tullut aika iloita työstä. Ei tyytyä, vaan hakeutua rohkeasti kohti mielekkäämpää arkea. Jokaisen on mahdollista löytää itselleen unelmatyö! Avaimet siihen ovat sinulla itselläsi. Aina unelmatyön löytyminen ei vaadi uutta työtä – miten voisit tehdä nykyisestä työstäsi itsellesi mielekkäimmän mahdollisen?

Montevista toivottaa sinulle rohkeutta onnellisen työelämäsi toteuttamiseen vuonna 2018!

 

Kaipaatko käytännön työkaluja urasuunnitteluun? Tahdotko löytää unelmatyösi? Voit varata Rosalta ajan henkilökohtaiseen Rohkeasti työelämään -uravalmennukseen tai Rohkeasti työelämään -ryhmäsparraukseen.

Johda itseäsi, selätä stressi -valmennus sopii sinulle, joka tahdot selkeyttää tavoitteitasi, prioriteettejasi ja oppia tärkeimmän työelämän taidon: itsesi johtamisen. Varaa aika Johda itseäsi, selätä stressi -yksilövalmennukseen tai ryhmävalmennukseen.

Tilaa Montevistan uutiskirje ja saa säännöllisesti vinkkejä onnellisen työelämän rakentamiseen!

* Ota seurantaan myös Montevistan FacebookInstagram & YouTube ja saa vinkkejä (työ)arkeesi ja sen parantamiseen!

Kommentoi kirjoitusta