Riikka Pajunen / / Hyvinvointi

Tervetuloa Montevistan blogiin!

Miksi Montevista syntyi?

Muutama vuosi sitten tein sarjan havaintoja. Todella moni suomalainen työikäinen kokee, että oma paikka työelämässä on vielä löytymättä. Työ pännii, tökkii, väsyttää tai tuntuu tylsältä. Joko haasteita tai työtä on liikaa tai ne loistaa poissaolollaan. Jossain sisällä kytee unelma jostain paremmasta. Silti monet jatkavat vuosi toisensa jälkeen työssä, jossa eivät viihdy. Joskus irtisanomisten seurauksena voi löytää itsensä yhtäkkiä yllättäen ilman työtä. Silloin jos koskaan tarvitaan tukea muutokseen ja uravalmentajaa uuden työn etsintään.

Minua alkoi kiinnostamaan, miten voisin auttaa näitä ihmisiä innostumaan työelämästään aivan uudella tavalla. Viime vuosien aikana olen työssäni uravalmentajana auttanut satoja ihmisiä pääsemään tuon kynnyksen yli ja aloittamaan muutoksen kohti tyydyttävämpää (työ)elämää. Eniten minua palkitsee valmentajana nähdessäni, että ihminen alkaa toimimaan aktiivisesti kohti itsensä näköistä elämää. Parasta on, kun huomaan tehneeni itsestäni tarpeettoman. Kuvainnollisesti ajattelen, etten anna kalaa, vaan opetan kalastamaan.

Tästä työstä on löytynyt minun merkityksellinen roolini työelämässä. Koen, että kaikki työt, mitä olen ennen tätä tehnyt, ovat vieneet ja opettaneet minua kohti tätä hetkeä – oman valmennusyrityksen perustamista! Uskon, että meitä työelämän valmentajia tarvitaan tulevaisuudessa yhä enemmän ja enemmän. ”Kaikille tilaa riittää, kaikille paikkoja on…”

Itse pyrin omassa elämässäni aina löytämään reitit innostavampiin tapoihin tehdä töitä ja tiedän myös sen vaativan rohkeutta, päättäväisyyttä ja kovaa työtä. Jos selkeää reittiä ei vielä ole näkyvissä, sen voi tehdä. Pääasia, että vaikuttaa asioihin, joihin voi vaikuttaa ja yrittää hyväksyä ne loput.

Kuulin tänä aamuna sattumalta radiosta, että jonkun tutkimuksen mukaan pystymme itse vaikuttamaan noin 95% työelämämme asioista ja vain 5% emme pystyisi vaikuttamaan. Mihin asioihin sinä haluat tällä hetkellä muutosta työelämässäsi?

”Elämä laajenee tai kutistuu oman rohkeutemme mukaan.” -Anais Nin-

Riikka Pajunen

Riikka on valmentaja, joka innostuu. Riikka innostuu yhdessä valmennettaviensa kanssa heidän viedessään oivalluksia työarkeensa. Riikka innostuu myös tavoitteista, jotka kirkastuvat ja tekemisen energiasta, joka pian täyttää huoneen valmennuksen alkaessa.

Kommentoi kirjoitusta