Riikka Pajunen / / Hyvinvointi

Hengähdyshetkiä uuden uran suunnitteluun

Mielessäni kummitteli Loviisassa sijaitseva Villa Mandala, jonka esitteen olin napannut hyvinvointimessuilta vuosia sitten. ”Sitten joskus” –ajattelin silloin. Nyt päätin toteuttaa unelmani per HETI enkä jäädä odottelemaan parempaa hetkeä.

Tulin siis juuri Villa Mandalasta uuden vuoden retriitiltä ja jaan muutaman siellä syntyneen ajatukseni. Ehkäpä sinä juuri mietit, mitä tekisit työelämässäsi seuraavaksi. Joskus on hyvä vain pysähtyä, niin vastaukset voivat tulla kuin itsestään.

Meitä oli 24 naista. Kuunnellessani heidän ajatuksiaan huomasin taas, että meillä ruuhkavuosia elävillä ei ole riittävästi jämäkkyyttä panostaa itseemme. Oman levollisuuden ja unelma-arjen rakentamiseen. Omaan hyvinvointiin, omiin hengähdyshetkiin. Oman mielekkäämmän työelämän suunnitteluun. Edes pienenpieniin hetkiin päivittäin. Yleiset stressinhallinnan valmennukset ovat nykyään loppuunmyytyjä. Annamme kuitenkin kaikkemme lapsillemme, perheellemme, työllemme, kodillemme.

Kun joku kysyy, ”Mitä sinulle kuuluu?” Vastaamme: ”No, lapsi aloitti juuri päiväkodin ja puolisokin vaihtoi työpaikkaa. Kotona valmistui vihdoin se keittiöremppa. Kesällä olis tarkoitus laajentaa mökkiä.”

Joo – o. Mutta mitä Sinulle kuuluu?

Niin. Mitä Sinulle Kuuluu? Juuri Sinulle, joka luet tätä nyt.

Oletko yleensä levollinen, tasapainossa, seesteinen, iloinen ja virkeä?

Vai liian kiireinen, vähän levoton, liian usein väsynyt ja jopa lähipiirin mielestä ainakin takakireä?

Oli niin tai näin, viikonlopun pysähtyminen Villa Mandalan retriitissä teki ainakin tälle naisjoukolle hyvää. Mietin kovasti miksi.

Pääsimme luonnolliseen tilaan, sekä mielessä että fyysisessä ympäristössä.

Pysähdyimme. Katselimme takkatulta. Kuuntelimme takkatulta. Kuuntelimme itseämme. Joogasimme. Venyttelimme. Söimme puhdasta ravinnepitoista herkullista ruokaa. Kävelimme metsässä. Joimme teetä laavunuotiolla. Saunoimme ja loikoilimme tähtitaivaan alla kylpypaljussa. Keskustelimme unelmistamme. Olimme hiljaa.

Ei ihme, että me suomalaiset viihdymme mökeillämme. Perusasiat ovat monille juuri niitä, mitkä tuovat eniten hyvinvointia ja vähentävät parhaiten stressiämme. Niin helposti saavutettavissa joka päivä.

Metsä, luonto, tuli ja hiljaisuus. Yksin tai rakkaiden seurassa. Sen sijaan arkemme täytyy usein liian pitkillä työpäivillä, televisiolla, ikävillä uutisilla, lasten muovileluilla, kotitöillä. Syyllisyydentunteilla, kun ei ehdi ja osaa olla läsnä.

Kuinka helppoa on laittaa alulle elämänmuutos? Hyppy uudelle uralle? Pienestä se lähtee. Jokin sysäys tarvitaan. Tässä yksi idea oman hengähdyshetken varmistamiseen. Suosittelen kaikille, jotka haluavat pohtia, mitä seuraavaksi. Uralla, elämässä, itsessä.

www.villamandala.fi (katso kuvagalleria kohdasta Villa Mandala, niin pääset fiilistelemään!)

Ps. Tämä suositus perustuu vain omaan kokemukseeni, eikä tähän liity puoleltani mitään kaupallista. Yhtä hyvin voi tehdä oman hengähdyshetkensä omassa kotonaan, omalla mökillään, tai vaikkapa lähimetsässä 🙂

Riikka Pajunen

Riikka on valmentaja, joka innostuu. Riikka innostuu yhdessä valmennettaviensa kanssa heidän viedessään oivalluksia työarkeensa. Riikka innostuu myös tavoitteista, jotka kirkastuvat ja tekemisen energiasta, joka pian täyttää huoneen valmennuksen alkaessa.

Kommentoi kirjoitusta