Riikka Pajunen / / Hyvinvointi

Haaveiletko jo eläkepäivistä?

Jos ajattelet edellä mainitulla tavalla, saatat tehdä omasta työelämästäsi melko väsyttävän. Sen sijaan vaihtoehtonasi on, että näkisit jokaisen päivän arvokkaana lahjana ja nauttisit kaikesta hyvästä, mitä sillä hetkellä on. Älä anna elämän vain odottaa kulkemalla ikään kuin sen läpi. Mitä jos aamulla ajattelisit: Tänään on loppuelämäni ensimmäinen päivä. Mitähän hyvää se tuo tullessaan?

Tee niihin asioihin muutoksia, joihin voit vaikuttaa. Ota tauko työelämästä vuorotteluvapaan muodossa tai kehitä työpaikkasi asioita parempaan. Hyväksy ne asiat, joita et pysty muuttamaan. Jos olet joka tapauksessa päättänyt olla töissä, tee tilanteesta paras mahdollinen.

Hyvä syy nauttia jo nyt joka päivästä on myös se, että eläkeikäsi koittaessa et luultavasti pety. Jatkat silloinkin joka päivästä nauttimista! Jos sen sijaan olet siihen asti elänyt ajatellen, että kaikki on myöhemmin paremmin, jatkat sitä todennäköisesti myös eläkkeellä. Ihmisen on tutkitusti vaikea luopua vanhoista (ajattelu)tavoista. Ajatteletko tässä kohtaa, että ”Tuo ei pidä paikkansa, minä kyllä osaan sitten nauttia!” Miksi olisit poikkeus? Jos tuhlaat vuosia ajattelemalla, että elämä ei ole tarpeeksi rikasta tällä hetkellä, ja että jokin muu olisi parempaa, on hassua ajatella, että elämäsi olisi kuin salamaniskusta muuttunut paremmaksi, kun eläkkeesi ensimmäinen päivä koittaa.

Ongelma ratkeaa, kun päätät olla onnellinen nyt: työssä on keskityttävä siihen, mikä on hyvin. Ole kiitollinen mukavista työkavereistasi, vakituisesta työsuhteesta, työpaikasta, joka on asuinpaikkakunnallasi, palkasta, jolla tulet toimeen tai siitä, että työtehtävät on sinulle tuttuja. Elämän voi nähdä myös seikkailuna, jossa jokainen työelämän vaihe tuo jotain uutta kiinnostavaa eteen.

Harjoittele uutta ajattelutapaa päivittäin, vähän kerrallaan. Jos toimit näin siihen asti, kun eläkeikäsi todella koittaa, olet pedannut itsellesi onnelliset eläkepäivät, jolloin osaat nauttia kustakin päivästä ja arvostaa sitä aikaa sellaisenaan.

Elä elämääsi ja odota ihania eläkepäiviäsi. Suunnittele kivoja asioita sinnekin, mutta tee itsellesi suuri palvelus: Älä hukkaa yhtään päivää matkallasi!

Riikka Pajunen

Riikka on valmentaja, joka innostuu. Riikka innostuu yhdessä valmennettaviensa kanssa heidän viedessään oivalluksia työarkeensa. Riikka innostuu myös tavoitteista, jotka kirkastuvat ja tekemisen energiasta, joka pian täyttää huoneen valmennuksen alkaessa.

Kommentoi kirjoitusta