Riikka Pajunen / / Hyvinvointi

Omat vahvuudet esiin työnhaussa!

Voit katsoa työuraasi taaksepäin: Mistä työtehtävistä olet eniten nauttinut? Missä työpaikoissasi olet loistanut kirkkaimmin? Mistä ominaisuuksistasi olet saanut hyvää palautetta elämäsi aikana? Millaisia onnistumisia ja aikaansaannoksia työurallasi on ollut? Mitä vahvuuksiasi kaikki edellä mainitut tuovat esiin?

Voit myös tehdä oman osaamiskarttasi. Kirjoita nimesi keskelle tyhjää paperia ja hahmottele vahvuuksiasi osa-alueittain. Esim. persoonan ominaisuudet, koulutusten kautta tulleet tiedot, sosiaaliset taidot, tekniset taidot, kädentaidot, kielitaito ja kansainvälinen kokemus, toimialaosaaminen, tehtäväkohtainen perusosaaminen, erityisosaaminen, johtamisosaaminen, projektiosaaminen jne.

Hauska tapa selvittää vahvuuksiaan on tehdä pieni gallup omaan lähipiiriin. Kysy viideltä henkilöltä, jotka tuntevat sinut hyvin: ”Millainen olen mielestäsi (luonne, työskentelytyyli, vahvuudet, osaaminen)?” Kerää vastaukset yhteen ja pohdi, mitä olet itse niistä mieltä.

Kirjaa näiden vinkkien pohjalta vahvuuksiasi ylös ja valitse listastasi aina vain kuhunkin työnhakutilanteeseen sopivimmat perusteluineen ja käytännön esimerkkeineen.

Riikka Pajunen

Riikka on valmentaja, joka innostuu. Riikka innostuu yhdessä valmennettaviensa kanssa heidän viedessään oivalluksia työarkeensa. Riikka innostuu myös tavoitteista, jotka kirkastuvat ja tekemisen energiasta, joka pian täyttää huoneen valmennuksen alkaessa.

Kommentoi kirjoitusta