Riikka Pajunen / / Hyvinvointi

Tunnista intohimosi, löydä kutsumuksesi!

Kutsumus kutsuu sinua

Jokaisella meistä on se oma tehtävä täällä maailmassa, oli se jo löytynyt tai vasta tulossa. Jotkut meistä tietävät sen jo 2-vuotiaasta saakka, toisille se kirkastuu vähän myöhemmin. Jokaiselle kuitenkin löytyy se työ, mikä sytyttää. Jokaisella meistä on intohimoja ja magneetin lailla puoleensa vetäviä asioita, kuin hunaja mehiläiselle.

Omasta kutsumuksesta tai intohimosta ei pääse eroon. Yritäkin valita joku muu kuin sinulle todella sopiva työ, niin saat tuntea nahoissasi, että väärällä tiellä olet. Kun taas teet oikeita asioita, huomaat ajan ja paikan katoavan. Kun sitoudut siihen, mikä intuitiosi ja sydämesi mukaan tuntuu oikealta, esteet murenevat tieltäsi. Mikään eikä kukaan ei voi pysäyttää sinua, jos olet löytänyt oman juttusi ja menet intohimoisesti sitä kohti.

Kun olet intohimoinen minkä tahansa asian suhteen, toimit kuin magneettina toisille. Intohimoisen ihmisen kanssa halutaan olla, koska se tarttuu! Oletko kuullut koskaan työnhaussa palkattavan ihmistä, joka ei ollut innostunut haettavasta tehtävästä?

Kuuntelin äskettäin Uskalla Innostua –yhteisön järjestämän maailmankuulun Janet Attwoodin luennon aiheesta. Hän on kirjoittanut lukuisia best seller-kirjoja aiheesta, muun muassa The Passion Test –kirjan.

Miksi monen on vaikea löytää omia intohimojaan?

Janetin mukaan olimme lapsenne niin innoissamme monista asioista. Hihkuimme, mitä aiomme tehdä tai mikä meistä voisi tulla isona. Kunnes joku lyttäsi meidät: ”Sinäkö??! Hah! Mitä oikein kuvittelet itsestäsi? Ethän sinä osaa piirtää/laulaa/pelata/soittaa/opettaa..” Ja me uskoimme sen. Suorastaan sisäistimme sen ja siitä tuli ydinuskomuksemme. ”Minä en osaa laulaa.” tai ”Ei minusta ole mihinkään.” tai ”En voi saada mitä haluan, ne muut onnekkaat vaan voivat, en minä.”

Miten sitten tunnistaa oma intohimo tai kutsumus?

Janetin mukaan unelmaelämäsi elämiseen pääset seuraavilla stepeillä:

  1. Clarify your passions! Selkeytä, mitkä ovat todellisia intohimojasi elämässä (Tee ”The Passion Test” netissä: http://www.thepassiontest.com/ ja saat oman raporttisi viidestä tärkeimmästä intohimostasi)
  1. Attention! Käytä huomiosi, aikasi ja energiasi pääosin omiin intohimoihisi. (You have to do the work!)
  1. Let go and surrender! Luota ja antaudu. Päästä irti siitä, että sinun tulisi tietää miten unelmasi toteutuu.

Muita auttamalla onnellisemmaksi?

Monissa onnellisuustutkimuksissa sanotaan, että eniten ihmisen onnellisuutta lisää muiden auttaminen ja palveleminen. Vapaaehtoistyötä tekevät sen tietävät: siitä vain tulee niin hyvä olo itselle ja autettavalle. Tutkimukset myös osoittavat, että muiden auttaminen lisää onnellisuutta usein enemmän kuin avun saaminen.

Esimerkiksi Saksassa tehdyssä tutkimuksessa huomattiin, että viikoittain vapaaehtoistyötä tekevät ihmiset ovat tyytyväisempiä elämäänsä kuin ne, jotka eivät tee lainkaan vapaaehtoistyötä. Kun ihmiset syystä tai toisesta menettivät mahdollisuuden tehdä vapaaehtoistyötä, heidän tyytyväisyytensä väheni selvästi.

Janet kuvaa nelikohtaisen prosessin näin:

Kun itse toteutat intohimojasi –> Täytyt niistä. Ne alkavat vyöryä yli –> Haluat antaa muillekin –>  Tulet onnellisemmaksi. How simple is that? 🙂

Tee oma intohimo-kartoituksesi missä muodossa haluat, tässä yksi tapa:

http://www.thepassiontest.com/

Tervemenoa innostavaan intohimoiseen uuteen elämääsi!

Riikka Pajunen

Riikka on valmentaja, joka innostuu. Riikka innostuu yhdessä valmennettaviensa kanssa heidän viedessään oivalluksia työarkeensa. Riikka innostuu myös tavoitteista, jotka kirkastuvat ja tekemisen energiasta, joka pian täyttää huoneen valmennuksen alkaessa.

Kommentoi kirjoitusta