Rosa Auffermann / / Hyvinvointi

Minkälaisesta työstä Sinä haaveilet?

Istun kotonani ja pohdin valmennusteni sisältöä. Syvennyn vuorotellen kuhunkin teemaan, enkä malttaisi odottaa, että pääsen toteuttamaan näitä valmennuksia. Huomaan hymyileväni itsekseni. Olen unelmoinut siitä, että pääsen rakentamaan onnellista työelämää. Siitä, että voisin auttaa muita löytämään itselleen mielekkään työn ja uskallusta elää myös muilla elämän osa-alueilla haluamaansa elämää.  Olen toivonut pääseväni syventymään entistä enemmän kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, työssä jaksamiseen ja itsensä johtamiseen.

Olen edelleen pyörällä päästäni. Tässä sitä nyt ollaan, unelmatyössä Montevistalla! Matkani tähän pisteeseen alkoi viime keväänä. Kuvaan alla vaiheita matkan varrella. Parhaassa tapauksessa saat tämän blogin kautta inspiraatiota oman unelmatyösi löytämiseen.

 

Valitse itsellesi työpaikka

Edellisessä työpaikassani aloin pohtia, mitä kohti menisin seuraavaksi. Tein ajatuskarttoja unelmatyöstäni. Jos saisin päättää millaista työtä tekisin, mitä se pitäisi sisällään? Työ on aina ollut minulle enemmän kuin työ, joten pohdin myös laajemmin, minkä tekemisestä saisin lisää merkityksellisyyttä elämääni.

Tutustuin erilaisiin yrityksiin, joissa pääsisin hyödyntämään osaamistani ja vahvuuksiani ja joka olisi samaan aikaan minulle paras mahdollinen työpaikka. Pohdin, mikä yritys ja minkälaiset tehtävät minua kiinnostaisivat kaikista eniten.

Aikaisemmin olen ajatellut, että työnhaussa on kyse sattumanvaraisesta tuurista. Siitä, mikä työpaikka haluaa minut. Enää en ajattele niin.

Mitä, jos tällä kertaa Sinä valitsisit itsellesi työpaikan? Mikä työpaikka sopisi Sinulle parhaiten?

 

Tee työnhausta matka itseesi

Olen törmännyt surullisen paljon siihen, kuinka itseään lytätään ja luovutetaan työnhaussa jo ennen työnhaun alkua. Päästä siitä asenteesta irti. Mikset juuri Sinä voisi olla täydellinen työntekijä juuri unelmatyöpaikkaasi?

Tein ajatuskartan vahvuuksistani ja osaamisalueistani. Ensin tuntui vieraalta kehua itseään niin paljon. Pohdin, mitä hyvää muut sanoisivat minusta. Se helpotti tehtävää. Päätin laittaa suomalaisen vaatimattomuuden hetkeksi syrjään ja kirjoittaa paperille asioita, joissa olin onnistunut.

Kun kirjoittaa asioita paperille, monet asiat konkretisoituvat paremmin. Tee siis ajatuskartta omasta osaamisestasi ja vahvuuksistasi. Kehu itseäsi, anna itsellesi kunniaa osaamisestasi ja ominaisuuksista. Usko siihen, että juuri sinä voit olla se, joka saa unelmatyöpaikan.

 

Löydä unelmiesi työpaikka

Kiinnostuin Montevistasta heti. Montevistan arvot kohtasivat omieni kanssa. Valmennusten sisällöt, tapa toimia, intohimo työtä kohtaan ja suurimpana tahto auttaa muita itselleen mielekkään työn löytämisessä iskivät minuun. Montevistan viestinä on, että unelmatyö ja onnellinen työelämä on jokaiselle mahdollinen. Ajattelin heti, että tässä tahdon olla mukana!

Olin päättänyt tällä kertaa todella panostaa työnhakuun, joten otin jälleen paperia ja kynän, sekä jo tekemäni ajatuskartat. Hahmottelin paperille yhdistelmän Montevistan toiminnasta ja omasta osaamisestani sekä kiinnostuksenkohteistani. Ne kohtasivat paremmin, kuin olin osannut odottaa.

Päätin soittaa Riikka Pajuselle, Montevistan toimitusjohtajalle.

Sopimuskuva

 

10 sekuntia rohkeutta

Sähköpostin lähettäminen on monesti helpompaa kuin soittaminen. Valitettavasti sähköpostit sekoittuvat usein muiden, kiireellisempien, postien joukkoon. Paras tapa on yleensä soittaminen tai tapaaminen. Edelliseen työpaikkaani menin toimistolle paikanpäälle kyselemään mahdollista työpaikkaa.

Hengitä syvään ja kerää rohkeutesi. Muista hyvät puolesi, ota luuri käteen ja soita haluamaasi yritykseen. Pahin on jo ohi, kun saat tavoittelemasi henkilön puhelimen toiseen päähän.

 

Osoita olevasi motivoitunut

Kerroin, miten voisin olla Montevistalle hyödyksi ja miksi Montevistan toiminta innostaa – myös miten se koskettaa omaa arvomaailmaa. Ajauduimme keskustelemaan Montevistan tulevaisuudesta ja huomasimme jo siinä hetkessä Riikan kanssa ajattelevamme samalla tavalla monista asioista.

Laitoin Riikalle sähköpostitse vielä hakemuksen ja CV:n. Ideoin, miten veisin Montevistaa edelleen eteenpäin ja miten voisimme jakaa vieläkin enemmän hyvää mahdollisimman monille ihmisille.

Osoita toiminnallasi, tietämykselläsi ja kiinnostuksellasi olevasi motivoitunut. Työntekijä, joka on innostunut työstään ja haluaa oppia lisää, on yritykselle paras mahdollinen työntekijä.

 

 

Kaikki panostukseni osaamiseni tunnistamiseen ja ylpeyteen itsestäni kannatti. Riikka näki intohimoni Montevistaa kohtaan ja sain kehuja aitoudestani. Allekirjoitimme sopimukset kesän alussa intoa puhkuen. Tästä alkaa yhteinen polkumme ja minusta tuntuu, että ei edes taivas ole rajana sille, mihin pystymme työskennellessämme yhdessä!

Muista, että myös Sinä pystyt ihan mihin vain! 🙂

 

Rosa Auffermann

Kehitysjohtaja & Happy at Work – valmentaja

Montevista Oy

 

Kaipaatko käytännön työkaluja urasuunnitteluun? Tahdotko löytää unelmatyösi? Voit varata Rosalta ajan henkilökohtaiseen Rohkeasti työelämään -uravalmennukseen tai Rohkeasti työelämään -ryhmäsparraukseen.

Johda itseäsi, selätä stressi -valmennus sopii sinulle, joka tahdot selkeyttää tavoitteitasi, prioriteettejasi ja oppia tärkeimmän työelämän taidon: itsesi johtamisen. Varaa aika Johda itseäsi, selätä stressi -yksilövalmennukseen tai ryhmävalmennukseen.

Tilaa Montevistan uutiskirje ja saa säännöllisesti vinkkejä onnellisen työelämän rakentamiseen!

* Ota myös seurantaan Montevistan FacebookInstagram ja YouTube ja saa vinkkejä (työ)arkeesi ja sen parantamiseen!

 

Kommentoi kirjoitusta