Riikka Pajunen / / Unelmatyössä -blogi

Viiskymppisten työnhakumarkkinat

Tehokkaimpia työnhaun menetelmiä ovat aktiivinen oman osaamisen markkinointi, piilotyöpaikkojen hakeminen suorilla yhteydenotoilla esim. puhelimitse ja rohkea uusien kontaktien luominen itseä kiinnostaviin työnantajiin. Kantavana voimana tuloksellisessa työnhaussa on oma asennoituminen positiivisesti itseensä resursseja tarjoavana henkilönä.

Olet tehnyt pitkän uran markkinointialalla – miten kiteyttäisit tärkeimmät kolme vahvuusaluettasi alan työnhakijana? Mitkä olisivat Sinun TOP10 halutuinta tulevaa työnantajaa? Mitkä ovat keskeisimmät saavutuksesi työelämässä? Miten kerrot itsestäsi, kun soitat työantajille?

Aikuisikään ehtineillä työnhakijoilla on monia vahvuuksia nuorempiin verrattuna, esimerkiksi vankka ammattiosaaminen, elämänkokemus, vastuuntunto, sitoutuminen ja kyky hahmottaa kokonaisuuksia.

Iän voi jättää mainitsematta CV:ssään ja korostaa sen sijaan ammatillisia sekä persoonaan liittyviä vahvuuksiaan. Hakemus kannattaa aloittaa motivaatiollaan ja kertomalla, mitä annettavaa itsellä olisi tehtävässä.

Haastatteluun voi jo etukäteen valmistautua miettimällä vasta-argumentteja mahdollisiin ikään liittyviin kysymyksiin. Esimerkiksi vireyttään voi korostaa kertomalla terveistä elämäntavoista ja motivaatiostaan oppia uutta.

Kokemuksemme mukaan kaikkien ikäryhmien työnhakijat näkevät oman ikänsä haasteena työnhaussa – ja yhtä kaikki kaikilla ikäryhmillä on upeat vahvuutensa. Ylpeänä siis eteenpäin!

Riikka Pajunen

Riikka on valmentaja, joka innostuu. Riikka innostuu yhdessä valmennettaviensa kanssa heidän viedessään oivalluksia työarkeensa. Riikka innostuu myös tavoitteista, jotka kirkastuvat ja tekemisen energiasta, joka pian täyttää huoneen valmennuksen alkaessa.

Kommentoi kirjoitusta