Riikka Pajunen / / Unelmatyössä -blogi

10 vinkkiä LinkedIn -profiilin parantamiseen!

1. Laaja verkosto: Huolehdi, että kaikki tuntemasi ihmiset ovat kontakteinasi LinkedIn:ssä. Kutsu aina uudet tapaamasi ihmiset kontakteihisi heti tavattuanne. Ja muista tärkeä pikkuasia: Vaihda Linked In:n oma englanninkielinen kutsuteksti omaan aitoon (kenties suomenkieliseen) versioon. Ei taida toimia mobiilisti, eli toimi koneelta käsin. Esim. ”Hei Ville, tapasimme X:n aamuseminaarissa tänään. Kiitos mielenkiintoisesta keskustelustamme ja vinkeistäsi yrityksen kasvattamiseen. Olisi mukava verkostoitua kanssasi myös täällä LinkedIn:ssä! Hyvää kevättä!”

2. Ajantasaisuus: Päivitä omaa profiiliasi jatkuvasti: uudet koulutukset, harkittu tiivistelmä-osio, statuspäivitykset, ryhmiin liittymiset.

3. Ryhmät: Voit liittyä 50 eri ryhmään. Valitse ryhmiä sen perusteella, missä haluat pysyä kärryillä, mistä haluat oppia lisää ja mikä vie sinua haluamaasi suuntaan. Hyödynnä ryhmät myös olemalla aktiivinen keskustelija. Tuota sisältöä, mistä on muille hyötyä.

4. Kieli: Millä kielellä haluat pitää profiilisi? Jos haluat tehdä töitä suomeksi ja suomalaisille asiakkaille, profiilisi voi olla suomeksikin. Jos taas haluat verkottua kansainvälisesti, tai saada töitä kansainvälisestä organisaatiosta, profiili on hyvä olla kokonaan englanniksi.

5. Tilanteesi: Jos olet työnhaussa, olethan tsekannut kohdan Jobs – ja hakenut sieltä kiinnostavien alojen työpaikkoja? Myös kiinnostavan alasi ryhmissä on usein piilotyöpaikkoja.

6. Seuraa sinua kiinnostavia yrityksiä, vaikuttajia ja uutisia (Follow).

7. Suosittele muita: Laita kontakteillesi Recommendations -viestejä, joissa kerrot heidän vahvuuksistaan. Näin on helppo kysäistä, voisivatko he tehdä saman sinulle. Somessa toimii hyvin vastavuoroisuuden periaate. ”Auta ensin muita, niin sinua autetaan.”

8. Taitoprofiilisi: Endorsements eli taidot: Luo itse taidot, joista haluat suosituksia. Eli miten haluat profiloitua? Mene kohtaan Edit Profile –> Add Skill. Voit laittaa ne mielestäsi parhaaseen järjestykseen keskenään ”raahaamalla” hiirellä ne oikeaan kohtaan muokkaustilassa.

9. Kuvan ja tietojen julkisuus: Onhan sinulla tuore, selkeä ja hyvä profiilikuva? Olethan huolehtinut, että se näkyy haluamallesi kohderyhmälle, esim. kaikki vai vain omat LI-kontaktisi? Oletko hyödyntänyt uuden toiminnon eli lisännyt taustakuvan? Huolehdi myös, miten haluat muiden profiilitietojesi näkyvän.

10. Jaa asiantuntemustasi ja erotu eduksesi: Bloggaa Pulse -blogialustalla, jonka voi helposti ottaa käyttöönsä. Jaa materiaalejasi myös LinkedIn:n omistamassa SlideShare -palvelussa, niin brändisi tietyn alan osaajana vahvistuu.

Haluatko lisää vinkkejä? Liity FB-tykkääjäksemme:

https://www.facebook.com/montevistavalmennus/

Lisää tarkkoja hyviä ohjeita Linked In:n hyödyntämisestä työnhaussa, katso Montevistan verkostovalmentaja Tom Laineen vinkit tästä.

Riikka Pajunen

Riikka on valmentaja, joka innostuu. Riikka innostuu yhdessä valmennettaviensa kanssa heidän viedessään oivalluksia työarkeensa. Riikka innostuu myös tavoitteista, jotka kirkastuvat ja tekemisen energiasta, joka pian täyttää huoneen valmennuksen alkaessa.

Kommentoi kirjoitusta