Riikka Pajunen / / Hyvinvointi

Miksi en tiedä, mitä haluan? – Vinkkejä sen selvittämiseen unelmatyön etsijälle

Muttaku emmätiedä yhtään mitä mä haluan!

Haluan löytää elämäntehtäväni, mutten tiedä miten.

Tunnistan vahvuuksiani, mutten osaa kanavoida niitä oikeaan suuntaan.

Tuntuvatko nämä ajatukset tutuilta?

Uravalmentajana näen paljon ahdistusta unelmatyö-teeman ympärillä. Löydä elämäntehtäväsi! Tunnista vahvuutesi! Toteuta intohimojasi! Entäpä, jos olen hukassa? Entäpä, jos en tiedä, mistä lähteä liikkeelle unelmatyön etsinnässä?

3 näkökulmaa motivaatioon

1. Kivaa tekemisen itsensä vuoksi, ei suurempaa visiota tai tavoitetta mielessä. Mistä nautit?

2. Selkeä tavoite, jota kohti menet, jolloin teet asioita intohimolla, vaikka ne eivät olisi itsessään mukavia. Mitä haluat saavuttaa?

3. Näet ongelman, jonka haluat ratkaista, ja koet vahvuuksiesi auttavan muita. Minkä ongelman haluat ratkaista?

Kirjaa jokaiseen kohtaan muutama asia, joka sinulla tulee mieleen spontaanisti.

Sinulla on vapaus luoda itsesi näköinen, onnellinen työelämä itsellesi.

Motivaatio on tärkein valintakriteeri, jos haet palkkatöihin. Motivoituneet tekevät parasta tulosta, levittävät hyvää energiaa ympärilleen ja oppivat sekä kehittyvät nopeimmin. Helpoin tapa menestyä työnhaussa on hakea tehtäviä, joihin on osaamista ja vahva motivaatio. Yleensä ihmiset hakevat tehtäviä, joihin on osaamista, ja motivaatio vaihtelee tehtävästä riippuen. Suosittelen hakemaan tehtäviä, joihin on vahva motivaatio, ja osaaminen vaihtelee – siinähän sitä oppii!

Entäs kun en tosiaan tiedä, mitä haluan?

1. Oletko tottunut ajattelemaan ensisijaisesti muita ja heidän tarpeitaan? On aivan uusi asia alkaa ajattelemaan itseään, omia tarpeitaan, haaveitaan ja visioitaan, muista riippumatta. Ota ensimmäinen askel, ja kirjoita ylös, mitä haluaisit, jos rohkenisit olla todella itsekäs eli paremmin sanottuna itsenäinen aikuinen?

2. Sallitko itsellesi hyvää? Koetko ansaitsevasi kaiken hyvän, mitä maailmalla on sinulle tarjota? Oletko tottunut kenties siihen, että aina on stressiä, aina on joku kivireki vedettävänä tai jotenkin hieman raskasta? Mille avaisit ovesi, jos antaisit kaiken hyvän tulla sisään, juuri nyt?

3. Koetko, että elämäsi ohjat ovat ylipäätään omissa käsissäsi? Tuntuuko elämä ajopuulta, vai oletko ruorissa? Voi olla, että voimattoman olon takana on vastuun antaminen muille. Olisiko mahdollista, jos mielikuvissasi kutsuisit ympärillesi sirotellut voimasi takaisin, ja keskittyisi työelämässä, ihmissuhteissa ja kaikessa huolehtimaan ensisijaisesti oman voimasi vahvistamisesta. Pieniä tekoja joka päivä. Mikä olisi tämän päivän pieni tekosi omien voimavarojen vahvistamiseksi?

Tehokkain tapa tappaa motivaatio on…

…hokea itselleen sanaa pitäisi. Minun pitäisi sitä ja tätä. Pitäisikö oikeasti? Vai aiotko? Haluatko? Saatko? Sinun ei pitäisi löytää elämäntehtävääsi eikä unelmatyötä. Sinä saat. Sinulla on vapaus siihen. Sinulla on mahdollisuus siihen. Kukaan ei sanele 2000-luvulla sitä, mitä sinun pitää tehdä työksesi. Hengitä siis levollisesti, kaikki palaset loksahtavat kyllä kohdalleen ajallaan. Mitä tahansa matkan varrella tapahtuu, anna tapahtua. Tämä on sinun elämäsi, sinä elät sen omalla tavallasi. Vain sinä tiedät, mikä on sinulle oikea tapa.

”Kyky on se, mitä pystyt tekemään. Motivaatio määrää teetkö sen. Asenne ratkaisee, kuinka hyvin sen teet. ” – Lou Holtz –

Liittolaisesi oman näköisen elämäsi luomisessa,

Riikka

Ps. Kirjani Omaa tehtävää etsimässä – löydä vahvuutesi ja intohimosi sisältää 7 askelta ja yhteensä 27 käytännön työkalua oman näköisen työelämän luomiseen.

Riikka Pajunen

Oppaasi omannäköiseen työelämään. Riikka on onnellisen työelämän rakentaja. Hän haluaa nähdä jokaisen meistä tyytyväisenä omassa työssään käyttäen omia vahvuuksiaan ja intohimojaan. Riikka valmentaa esihenkilöitä inhimilliseen johtamiseen ja auttaa työyhteisöjä voimaan hyvin. Riikka tukee sinua omannäköisen elämän luomisessa ja työelämän muutostilanteissa myös verkkokurssien, kirjojen, blogien, podcastin ja retriittien avulla. Lue lisää: www.riikkapajunen.fi ja somekanavista. Riikan uusin kirja Omaa tehtävää etsimässä – löydä vahvuutesi ja intohimosi antaa käytännön työkalut oman uramuutoksen tekemiseen.

Kommentoi kirjoitusta