Riikka Pajunen / / Unelmatyössä -blogi

Millainen työhakemus erottuu?

Hyvä hakemus on napakka ja lyhyt – se herättää positiivisen mielikuvan sinusta ja sen lukee nopeasti läpi. Se vastaa kysymykseen: ”Miksi juuri sinut kannattaa valita tehtävään?”. Hakemus on perusteltu yhteenveto tehtävään liittyvistä vahvuuksistasi, saavutuksistasi ja motivaatiostasi.

Tutki ilmoituksen kriteerit tarkkaan ja kysy puhelimitse lisätietoja rekrytoijalta, esimerkiksi: ”Mitkä ovat kaikkien tärkeimmät valintakriteerinne?” Samalla osoitat aktiivisuuttasi ja motivaatiotasi, joita työnantajat arvostavat aina.

Kun tiedät työnantajan kriteerit, keskity vastaamaan pääosin niihin. Miten sinä vastaat juuri tässä tapauksessa työnantajan tarpeisiin? Aloita hakemus iskevästi tuomalla heti esiin vahva kiinnostuksesi tehtävää kohtaan ja tärkeimmät vahvuutesi tehtävään. Sen sijaan, että kertoisit vain mitä olet tehnyt, kerro mitä hyötyä kaikesta kokemuksestasi on tulevalle työnantajallesi.

Kerro myös persoonastasi ja työskentelytyylistäsi asioita, jotka ovat vahvuuksia tehtävässä. Joskus hyvätkin hakijat jäävät rannalle vain siksi, etteivät osaa tuoda vahvuuksiaan ja saavutuksiaan kylliksi esiin hakemusvaiheessa. Innostuskin saa näkyä!

Riikka Pajunen

Riikka on valmentaja, joka innostuu. Riikka innostuu yhdessä valmennettaviensa kanssa heidän viedessään oivalluksia työarkeensa. Riikka innostuu myös tavoitteista, jotka kirkastuvat ja tekemisen energiasta, joka pian täyttää huoneen valmennuksen alkaessa.

Kommentoi kirjoitusta