Riikka Pajunen / / Hyvinvointi

Kevät takana, loma edessä

Koin, etten oikein voi jäädä lomalle, ennen kuin olen summannut kunnolla omat kevään päätapahtumat. Päässä ne surisivat kuitenkin. Niinpä otin 2 paperia: toisessa otsikkona ”Looking back…kevät 2011” ja toisessa ”Coming up…syksy 2011”.  Listasin kaikki pitämäni koulutukset, kohtaamani valmennettavat, luodut kontaktit uusiin asiakkaisiin ja yhteistyökumppaneihin sekä yritykseni sisäiset aikaansaadut asiat. Syksyltä listasin tulevat tapahtumat ja koulutukset, jotta sain kuvan, mitä tuleman pitää. Tein myös todo-listan lomaltapaluuta varten, sillä eikös kunnon lomalaisen tunnista siitä, että on unohtanut jopa tietokoneen salasanansa?

Vaikka kevät on ollut intensiivisesti täynnä töitä ja erilaisia kohtaamisia, oloni on ollut tasapainoinen ja jopa rauhallinen. Jotain on muuttunut. Voisiko näin olla yhä useamman lomalle jäävän ihmisen kohdalla? Uskon, että voi. Kun ohjaa jatkuvasti itseään kohti mielekkäämpää työtä (ellei ole jo unelmatyössään!), pääsee tilaan, jossa työn tekeminen on niin antoisaa, ettei se väsytä ikävällä tavalla. Lomallehan on aina kiva jäädä, mutta töihin paluun ei tarvitse ahdistaa!

Olisiko Sinunkin hyvä näin loman kynnyksellä katsoa hetki taaksepäin ja käydä läpi kevään aikaansaannoksesi? Taputa itseäsi olalle rohkaisevasti ja sano vaikka: ”Kiitos (nimesi), olet selviytynyt kunnialla kiireisestä keväästä kaikkine velvollisuuksineen ja aktiviteetteineen! Olet sinä aikamoinen nainen/mies!! Nyt kyllä palkitsen itseni näin________________.”

Itse päädyin hankkimaan itselleni palkinnoksi muutaman hemmotteluhoidon antoisan kevään kunniaksi. Kaikilla meillä on vähän erilaiset iloa tuottavat palkkiomme. Millä sinä palkitset itsesi?
Kuva: Riikka Pajunen

Riikka Pajunen

Riikka on valmentaja, joka innostuu. Riikka innostuu yhdessä valmennettaviensa kanssa heidän viedessään oivalluksia työarkeensa. Riikka innostuu myös tavoitteista, jotka kirkastuvat ja tekemisen energiasta, joka pian täyttää huoneen valmennuksen alkaessa.

Kommentoi kirjoitusta