Rosa Auffermann / / Hyvinvointi

Itsensä unohtaminen – uusi ihanne?

Psykoterapeutti Heli Vaaranen kertoo Helsingin Sanomissa, että itsensä unohtaminen on lapsiperheissä noussut uudeksi ihanteeksi.

Olen viime aikoina törmännyt paljon siihen, kuinka vaikeaa on laittaa itsensä etusijalle. Mielessä on lasten, puolison, vanhempien ja ystävien hyvinvointi. Monet ajattelevat viimeisenä itseään. Mitä, jos kokeilisit viikon ajan laittaa itsesi edelle pienissä asioissa? Ota hetkiä itsellesi arjen keskellä. Kun voit itse paremmin, jaksat aivan erilailla kohdata myös läheisesi ja olla heille läsnä.

Kohtaa siis ensin itsesi. Sen ei tarvi olla mitään suurempaa. Tee joka päivä jotain pientä, mistä nautit. Saat siitä energiaa arkeesi.

 

”Jokaiselle tekee hyvää joskus hengähtää ja olla omien ajatustensa kanssa. Monet kotiäidit sanovat, että he kaipaisivat työmatkaa. Silloin voisi vain katsella ikkunasta ulos, kuunnella radiota ja pohtia omia ajatuksia”, sanoo Vaaranen.

tee-1698297_1920

Kritisoin aikaisemmassa blogissani kiirepuhetta. Tuntuu siltä, että omasta ajasta kieltäytyminen on samantyyppinen trendi. Toivon, ettet uhriudu ja ajattele olevasi parempi kuin muut, kun jaksat huolehtia muista ja olla yli-ihminen. Sinun ei tarvitse olla yli-ihminen. Jossain vaiheessa et pysty enää huolehtimaan muista ja suorittamaan arkeasi, jos et huolehdi itsestäsi. Hellitä vähän.

Unohda suorittaminen hetkeksi ja puhalla kaikki ylimääräinen ulos. Mitä, jos olisit itsestäsi ylpeä ja laittaisit rohkeasti itsesi etusijalle? Sinä saat ottaa aikaa itsellesi. Saat tehdä kivoja asioita, voida hyvin ja olla itsestäsi ylpeä.

Katsoin juuri Anna Perhon Antisäätäjä –webinaarin. Perhon mukaan suomalaisille stressaavin päivä on lauantai. Se lauantai, jota odotamme koko viikon. Nyt on aika tehdä arjesta sellaista, mistä nautimme. Tehdään maanantaista viikon odotetuin päivä.

Iloa viikkoosi,
Rosa

Kaipaatko käytännön työkaluja urasuunnitteluun? Tahdotko löytää unelmatyösi? Voit varata Rosalta ajan henkilökohtaiseen Rohkeasti työelämään -uravalmennukseen tai Rohkeasti työelämään -ryhmäsparraukseen.

Johda itseäsi, selätä stressi -valmennus sopii sinulle, joka tahdot selkeyttää tavoitteitasi, prioriteettejasi ja oppia tärkeimmän työelämän taidon: itsesi johtamisen. Varaa aika Johda itseäsi, selätä stressi -yksilövalmennukseen tai ryhmävalmennukseen.

Tilaa Montevistan uutiskirje ja saa säännöllisesti vinkkejä onnellisen työelämän rakentamiseen!

* Ota myös seurantaan Montevistan FacebookInstagram ja YouTube ja saa vinkkejä (työ)arkeesi ja sen parantamiseen!

 

Kommentoi kirjoitusta