Riikka Pajunen / / Urasuunnittelu ja työnhaku

Aktiivinen nappaa piilotyöpaikan, mutta miten?

Riikan kuvat: Kimmo Brandt

”Miten haet työpaikkaa, kertoo paljon myös siitä, millainen olet tekijänä. Itse etsivä näyttäytyy ennen kaikkea motivoituneempana kuin valmiita ilmoituksia selaava ja tämä on tärkeää työnantajalle.”

Lue koko juttu piilotyöpaikan nappaamisesta YTY Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY ry:n lehdestä tästä.

Aktiivinen nappaa piilotyopaikan

Riikan extra-vinkkejä työnhakijan ajankäyttöön:

1. Orientoidu siihen, että sinä saat uuden, mielekkään työn. Uskomalla siihen saat sen helpommin myös toteutumaan. Uskomalla itseesi, muidenkin on syytä uskoa sinuun.

2. Hanki itsellesi muistikirja, johon kokoat ideoitasi, haastattelu- jesi muistiinpanoja ja kaikkea uuteen uraasi liittyvää. Tee myös selkeä seurantataulukko kaikista hauistasi, jotta pysyt kärryillä itsekin.

3. Tee itsellesi viikkosuunnitelma. Määritä työajat, tapaa ihmisiä. Sovi lähes joka päivälle lounastapaaminen: verkostostasi, tiedonkeruuhaastattelun merkeissä, vertaistuen merkeissä, toisen työnhakijan kanssa. Tsempatkaa toisianne!

4. Tee joka päivälle tavoite: 3–5 asiaa, jotka aiot tehdä. Tarkista päivän lopussa, teitkö ne.

5. Jos olet työttömänä, poistu kotoa lähes joka päivä. Mene päivisin miellyttävään paikkaan työskentelemään, valitse joka päivä toimistosi itse. Pysy virkeänä: liiku ja ulkoile. Vietä aikaa energiaa luovien asioiden ja ihmisten parissa.

Riikka Pajunen, Helsingissä 6.11. 2018
Riikka Pajunen, Helsingissä 6.11. 2018

Kommentoi kirjoitusta